Přeskočit na obsah
Domů » Horké novinky » Bitcoin v roce 2023 překonává tradiční finanční produkty po volatilním roce 2022: návratnost investice 170,32 %

Bitcoin v roce 2023 překonává tradiční finanční produkty po volatilním roce 2022: návratnost investice 170,32 %

Po bouřlivém roce 2022 se Bitcoin (BTC) stal potenciálně lukrativní investiční možností, která překonává tradiční finanční produkty. Údaje získané a vypočtené společností Finbold ukazují, že v prvním čtvrtletí roku 2023 byla návratnost investice (ROI) do Bitcoinu o 170,32 % vyšší ve srovnání s průměrem pěti hlavních akciových indexů. Během čtvrtletí činila návratnost Bitcoinu 69,4 %, zatímco průměrná návratnost indexů činila 5,5 %.

Hlavním faktorem působivého výkonu Bitcoinu v roce 2023 byla bankovní krize, protože investoři považovali sektor kryptoměn za atraktivní alternativu k tradičním centralizovaným peněžním systémům. Tento přesun k Bitcoinu byl zvýrazněn výrazným přílivem kapitálu do tohoto aktiva, protože tržní kapitalizace velkých bank se během prvního čtvrtletí snížila. Zastánci Bitcoinu tvrdí, že omezená nabídka tohoto aktiva je klíčovým aspektem jeho funkce jako uchovatele hodnoty.

Pozoruhodný návrat zaznamenal také Nasdaq s velkou vahou technologických akcií, jehož výkonnost je úzce spjata s úrokovými sazbami. Bitcoin očekává pozitivní duben, který je pro kryptoměnu historicky příznivým měsícem, a investoři cítí naději, že by si aktivum mohlo udržet své zisky navzdory právním výzvám, kterým čelí kryptoburza Binance ze strany Komise pro obchodování s komoditními futures (CFTC). Určitá nejistota však stále přetrvává a hlavní překážkou zůstává rostoucí inflace.