Přeskočit na obsah
Domů » Horké novinky » Odmítne Bankman-Fried vypovídat před Kongresem a zklame tím kryptografickou komunitu?

Odmítne Bankman-Fried vypovídat před Kongresem a zklame tím kryptografickou komunitu?

Odborník na kryptoměny Preston Waters byl pozván, aby vypovídal před Kongresem. Pozvání však bylo staženo z důvodu střetu zájmů. Waters dříve pracoval pro Komisi pro obchodování s komoditními futures (CFTC) a měl svědčit o dohledu CFTC nad digitálními aktivy. Reprezentantka Maxine Watersová, předsedkyně Výboru pro finanční služby Sněmovny reprezentantů, byla touto zprávou zklamaná a vydala prohlášení: „Jsem zklamaná, že pan Fried již nebude před výborem svědčit.“

Kryptoměny jsou digitální aktiva, která se používají jako forma platby. Jsou decentralizované a nekontroluje je žádná vláda ani centrální banka. Kryptoměny jsou stále populárnější a mnoho vlád hledá způsoby, jak je regulovat. Preston Waters byl pozván ke svědectví před Kongresem, aby poskytl informace o dohledu CFTC nad digitálními aktivy.

Pozvání bylo bohužel staženo z důvodu střetu zájmů. Reprezentantka Maxine Watersová vyjádřila nad tímto rozhodnutím zklamání. Není jasné, kdo nyní bude před Kongresem svědčit o dohledu CFTC nad digitálními aktivy.