Přeskočit na obsah
Domů » Horké novinky » Cardano (ADA) spouští nový Sidechain PoC kompatibilní s Ethereum (ETH), aktivita velryb se zvyšuje

Cardano (ADA) spouští nový Sidechain PoC kompatibilní s Ethereum (ETH), aktivita velryb se zvyšuje

Cardano (ADA) spouští nový sidechain proof of concept, který je kompatibilní s Ethereem (ETH). Input Output Hong Kong (IOHK), vývojový tým stojící za Cardanem, oznámil spuštění veřejného testnetu kompatibilního s virtuálním strojem Ethereum (EVM). Podle Stevana Lohji, manažera pro vztahy s vývojáři společnosti IOHK, byl projekt zahájen s cílem rozšířit využitelnost blockchainu Cardano. Testnet má sloužit jako komunitní zdroj a vývojáři a SPO jsou vyzýváni k zapojení a spolupráci. IOHK neuvedla konkrétní časový rámec pro testnet, ale tvrdí, že bude fungovat dlouhou dobu.

Kryptoanalytická platforma Santiment nedávno zjistila, že aktivita velryb na Cardanu prudce stoupá. Firma uvedla, že když se něco podobného stalo naposledy, cena ADA prudce vzrostla. V současné době se Cardano obchoduje za 0,394 USD, což představuje zlomkový denní zisk. Očekává se, že spuštění nového sidechain proof of concept dále zvýší užitečnost blockchainu Cardano a potenciálně by mohlo vést ke zvýšení ceny ADA.