Přeskočit na obsah
Domů » Horké novinky » Bankman-Fried souhlasí s vydáním do USA, kde je obviněn z klamání věřitelů, praní špinavých peněz a porušování zákonů o financování volebních kampaní.

Bankman-Fried souhlasí s vydáním do USA, kde je obviněn z klamání věřitelů, praní špinavých peněz a porušování zákonů o financování volebních kampaní.

Sam Bankman-Fried, zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX, se v pondělí dostavil k soudu na Bahamách. Zprávy naznačovaly, že bude souhlasit s vydáním do USA, ale slyšení bylo ztrátou času a bylo nařízeno, aby se vrátil do bahamského vězení. Bankman-Fried si vyžádal kopii své federální obžaloby, aby si ji mohl přečíst, než bude souhlasit s vydáním, což překvapilo jeho právního zástupce. To může oddálit případ amerického federálního prokurátora proti Bankman-Friedovi, který je obviněn z klamání věřitelů a investorů, spiknutí za účelem praní špinavých peněz a porušování amerických zákonů o financování volebních kampaní. Po skončení slyšení jeden z Bankman-Friedových právníků uvedl, že souhlasil s vydáním do USA, kde mu v případě odsouzení hrozí desítky let vězení.