Přeskočit na obsah
Domů » Horké novinky » Měla společnost Alameda neférovou obchodní výhodu? Odhalení zvláštního přístupu k fondům FTX

Měla společnost Alameda neférovou obchodní výhodu? Odhalení zvláštního přístupu k fondům FTX

Kryptoměny jsou digitální aktiva, která se obchodují na burzách, podobně jako akcie. Komise pro obchodování s komoditními futures (CFTC) nedávno podala žalobu na společnost Alameda Research, která obchoduje s kryptoměnami. Žaloba tvrdí, že společnost Alameda měla díky zvláštnímu přístupu k finančním prostředkům z kryptografické burzy FTX nekalou obchodní výhodu. Tento přístup jim poskytoval výhodu oproti ostatním obchodníkům, což jim umožňovalo uzavírat ziskovější obchody.

Společnost Alameda obvinění popřela a tvrdí, že žádný zvláštní přístup k prostředkům FTX neměla. Rovněž uvedli, že vždy jednali v souladu se zákonem a nepodíleli se na žádné nezákonné činnosti. CFTC zatím neposkytla žádné důkazy na podporu svých tvrzení.

Soudní řízení stále probíhá a teprve se ukáže, jak bude vyřešeno. Je důležité poznamenat, že CFTC má pravomoc uložit společnosti Alameda pokuty a další sankce, pokud se zjistí, že porušila nějaké zákony. Tento případ je připomínkou toho, jak důležité je při obchodování s kryptoměnami dodržovat zákony.